En gemensam fest med guldkant för hela Lyckseles näringsliv

Guldkalaset 2017
©Akvafjell
previous arrow
next arrow

Utmärkelser och nomineringar 2018

Årets Företagare

Vinnare utses av Företagarna

Priset
Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare.

Kriterier:
Företagaren ska…

inneha ett betydande ägande av företaget
aktivt driva företaget
ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning
genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare
visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras
ha uthålligt god lönsamhet
inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar

Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

De nominerade:

Zandra Tedham – Zact Entreprenad

Det händer alltid mycket kring Zact entreprenad. Ett företag i ständig utveckling, Nu senast med Zact Plåtslageri, sedan tidigare har man utvecklat en städtjänst. I företaget finns byggkunskaper och ett gediget kunnande kring plåtarbeten. Zandra Tedham har lyckats utveckla ett riktigt heltäckande koncept.

MOTIVERING » | Visa filmklipp »

Krister Hedlund – Maxmoduler

Maxmodulers affärsidé är design, produktion och försäljning av kundanpassade arbetsbodar och moduler med Norden som marknad. Deras mott är ”Vi bygger den modul du behöver!” Krister Hedlund leder företaget med bravur och stolthet. Nöjda kunder är viktigt och därför sker ofta produktutvecklingen i nära samarbete med kunderna.

Ola Hedestig – Hedestigs frakt

Med ambitionen att vara det ledande fraktbolaget för inlandet startade Ola Hedestig 1973 med en bil, nu servar hans 19 enheter marknaden i hela Västerbotten. Företaget har cirka 30 anställda och är i dag en betydande arbetsgivare i inlandet. I vått och torrt förser Hedestigs Frakt inlandet med allt de behöver.


Årets Butik Lycksele-Handel 150


Vinnaren utses av Lycksele Handel

Kriterier:
– Butiken ska ha god lönsamhet, inga betalningsanmärkningar samt sunda finanser under den senaste 3-års perioden.
– Butiken ska vara väletablerad
– Arbeta med aktiv personalpolitik
– Att genom gott ledarskap, vara en god förebild och ambassadör för Lycksele.

De nominerade:

Ruth & Randigt

En inredningsbutik utöver det vanliga. Här hittar du garanterat det där lilla extra. Här finns härliga inredningsdetaljer som sprider både ljus och glädje. Hos Rut och Randigt hittar du det mesta av det bästa. Du kan både utveckla och förverkliga dina inredningsdrömmar och som om det inte vore nog, du kan säkert skapa nya drömmar. Eller hitta den där omöjliga presenten som du länge letat efter.

MOTIVERING » | Visa filmklipp »

Viltboa

Viltboa är verkligen ett företag under utveckling. Sedan de nya ägarna tog över har konceptet utvecklats och blivit till en mötesplats med det lilla extra. Så långt det är möjligt levereras lokala produkter, vilket är bra för alla. Här kan du lukta, smaka och uppleva naturens eget skafferi, eller sjunka ner och njuta av en kopp kaffe. Kom in, slå dig ner och bara njut! Personalen kommer att göra allt för att du ska trivas.

Inlandets Maskin & Fritid

Ett tryggare och pålitligare företag kan kanske vara svårt att hitta. I snart 30 år har Inlandets Maskin & Fritid servat hela regionen med försäljning och service. Det de inte kan om fritids- och maskinprodukter är inte värt att kunna. Här hittar du både kläderna för skoterfärden, skotern och släpen du kanske behöver. Med ett brett sortiment levererar de kvalitet till var och en och servar dig med nya eller begagnade snöskotrar, MC, mopeder, båtar, ATV och tillbehör


Årets Export/Importföretag VHK-logo bla-sv 150

Vinnaren utses av Västerbottens Handelskammare, styrelsens västra kretsen


Priset:
Syftet med priset är att visa på goda exempel av exporterande företag samt att stimulera fler företag att utveckla sin verksamhet genom att satsa på exportverksamhet.

Kriterier:
Priset tilldelas ett företag som med hänsyn till sina resurser, på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad.
Företaget ska under de senaste åren ha ökat sin exportandel vilken ska uppgå till en betydande del av omsättningen

Företaget ska ha sitt säte i Lyckseleregionen.

De nominerade:

Casström

Det knivskarpa företaget har en stadig omsättningsökning och en gedigen kunskap om knivar. Genom omfattande användning, samt en nära dialog med andra knivanvändare, har företaget förfinat sina produkter. Deras knivar har spridits runt om och blivit så populära att man i dag har en filial i London. En härlig utveckling för en lokal produkt och ett framgångsrikt företag.

MOTIVERING » | Visa filmklipp »

Hedlunda Industri AB

1984 startade företaget och har sedan dess utvecklats till att vara ett industriföretag som tillverkar kvalitetsprodukter av trä. Hedlunda Industriers fokus ligger på produktion och leverans av högklassiga produkter till ett konkurrenskraftigt pris. Med detta fokus arbetar de kontinuerligt med att utveckla sin produktionsutrustning och sina produktionsmetoder.

Danica Foods

Det glimmar av guldklimpar i hela Västerbotten. Här finns blåbär, hallon och hjorton men inte bara det, här finns också Danica Foods som förstår att ta tillvara på naturens produkter. Med ett brett sortiment av frukt- och bärbaserade produkter förser anläggningarna i Lycksele och norska Haugesund i princip hela den Skandinaviska marknaden med förstklassiga produkter.


Årets Tillväxtföretag lse kommun4-f 150

Vinnaren utses av Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kriterier:
1. Tillväxtföretag är företag som:
– Ökar omsättningen
– Nyanställer
– Går med vinst
– Arbetar med jämställdhet som en tillväxtfaktor
2. Kriterierna gäller för den senaste treårsperioden och företaget ska drivas på heltid.
3. Företaget bedrivs som aktiebolag.
4. Företaget ska vara stabilt och med sunda finanser
5. Företaget ska både vara verksamt och ha sitt säte i Lycksele Kommun
6. Priset kan omfatta företag med ett flertal eller få anställda
7. Företag som leds av både kvinnor eller män ska nomineras

De nominerade:

Hantverksgruppen

Tycker du att vardagen är grå och trist? Då kanske du ska kontakta Hantverksgruppen, de kan sätta färg på det mesta. Med måleri och mattläggning som specialitet kan de förändra det mesta. Deras målare har en bred kompetens och lång erfarenhet av det mesta inom målning och tapetsering. Mattläggarna är också kunniga inom kakelsättning och klinkerläggning. Ja, de kan helt enkelt fixa hela badrummet åt dig om du behöver.

MOTIVERING » | Visa filmklipp »

Remodul

Lägre priser, högre kvalitet och kortare byggtider är löftet från Remodul. I dag tillverkar de mellan 400 och 500 moduler om året och har drygt 30 anställda. Lägg därtill en omsättning på över 80 miljoner, så förstår ni säkert vilket fantastiskt företag detta är. De levererar produkter till byggentreprenörer, kommuner och gästhamnar över hela Skandinavien.  De lever verkligen upp till sitt motto ”Utmanaren från Norr”.

Arbetsvagnar

Arbetsvagnar bygger och renoverar vagnar efter kundernas behov. Den samlade erfarenheten hos de anställda är över 300 år och det borgar verkligen för deras kunskap om kundanpassning, tålighet och styrka. Förutom vagnarna har de en hel del kompletterande produkter som de erbjuder sina kunder. Elverk, Safe-tank, toalettvagnar och mycket annat. Ett företag att lägga på minnet.


Årets Hållbarhetsföretag Region Västerbotten

Vinnaren utses av Region Västerbotten

Kriterier:
Årets Hållbarhetsföretag är ett företag som genom medvetet arbete med hälso-, miljö- eller jämställdhetsfrågor byggt en stabil grund för långsiktigt bestående verksamhet.

VINNARE: Brattens Lantbruk

För att Västerbottens marker ska hållas öppna och artrika behövs lantbrukarna. Lantbruken är en av miljöns viktigaste vänner och hör till den hållbara utvecklingens väktare.

Brattens lantbruk bidrar på ett föredömligt sätt till Lyckseles biologiska mångfald och lokala matproduktion som i sin tur minskar utsläppen av växthusgaser och onödiga transporter- samtliga nyckelfaktorer för arbetet att uppnå länets miljömål.

Trots att företaget kan verka litet med sina fyra anställda bidrar det till något större- ett hållbart Västerbotten där människor och djur kan växa och må bra.

MOTIVERING » | Visa filmklipp »


Årets Mediepris Lokaltidningen 150

Guldkalasets Mediepartner, Lokaltidningen delar i år ut priset Årets Mediepris.

Kriterier:
Kriterier för Årets mediepris är: Årets medieprisvinnare är ett företag/organisation som genom sin offensiva marknadskommunikation stärkt sitt eget varumärke och samtidigt bidragit till att sätta Lycksele på kartan i positiv bemärkelse. Vinnaren ska vara verksam i Lycksele kommun.

VINNARE: Lapplandsveckan

Årets mediepris går till en vecka som såg dagens ljus redan 1919 och som sedan lång tid
tillbaka är en av Lycksele kommuns mest etablerade arrangemang.
Efter en besöksmässig svacka i slutet av 1900-talet kavlades ärmarna upp för ett nytt
avstamp när vi bläddrat över till 2000-talet varefter veckan vuxit till att i dag locka cirka
10 000 besökare till byn dryga milen norr om kommunens tätort.
Arrangörerna har under senare år investerat rejält i campingen och programmässigt
satsat mycket på barn och ungdomar.
Veckan, som ägs av kommunens fem pingstförsamlingar, planerar nu för 2019-års
100-årsjubileum och det med en framtida prioritering på unga vuxna.
Att denna vecka betyder mycket för Lycksele kommun, inte minst handeln, är ställt
utom alla tvivel.

MOTIVERING »Visa filmklipp »


Årets Microföretag

Vinnaren utses av Företagarna, Lycksele Handel, Västerbottens Handelskammare, Region Västerbotten och Lycksele kommun.

Kriterier:
Årets Microföretag är ett företag med max 4 medarbetare inkl ägare, som genomfört nyetablering, lanserat ny produkt eller tjänst, eller på annat sätt väckt positiv uppmärksamhet.

De nominerade:

3D Foto

Företaget som fixar bilden. Här hittar du ett stort urval för den moderna marknadsföringen. Eller för de många minnena. Marcus är fotoproffset som dessutom kan hjälpa dig att omvandla gamla minnen till moderna bestående format. Eller för att frysa ett nytt och varmt ögonblick som du vill bära med dig resten av livet. Stillbild, 360-graders foto eller film på backen eller med drönare, valet är kanske inte enkelt, men valet är ditt. PS: för att göra det enkelt att välja, välj allt! DS.

MOTIVERING »Visa filmklipp »

Lumax

För Lumax är tömnings- och saneringsarbete en enkel match. Med fjärrstyrda enheter gör de jobbet både enklare och säkrare. Tunnolja, tjockolja och bensin spelar ingen roll. Små jobb och stora jobb, helhetsuppdrag eller delar av uppdrag. Allt är möjligt för företaget som har visat på så mycket kunskap att de i dag anlitas som sakkunniga i olika typer av utredningar och projekt när det gäller att sanera bergrum som använts som förvaring för petroleumprodukter.

Restaurang 363:an

Till vardags eller fest finns Restaurang 363:an. De är alltid beredda att göra sitt bästa för att du ska bli nöjd. Varför inte ta en tur till Rusksele och njuta av en god hemlagad lunch eller middag. Här strävar man efter att så långt det är möjligt använda sig av lokala produkter och råvaror. Är det oxfilén, skaldjursbuffen eller kanske julbordet som lockar – för Cecilia med personal spelar det ingen roll. Du är alltid välkommen!


Årets Guldklimp

Vinnaren utses av Företagarna, Lycksele Handel, Västerbottens Handelskammare, Region Västerbotten och Lycksele kommun

Kriterier:
Årets Guldklimp är ett företag eller en person som genom sitt agerande och sitt engagemang bidragit till positiv utveckling i kommunen eller hjälpt någon annan att lyckas bättre i sitt företagande. En guldklimp delar med sig av sin erfarenhet och kunskap, engagerar sig även utanför den egna verksamheten, bidrar med sitt nätverk och gläds åt andras framgång.

VINNARE: Calle Franklin

Tack vare sitt stora engagemang i utvecklingsfrågor har Calle Franklin alltid något på gång. Han är driven och målinriktad i frågor han brinner för. Förutom att leda sitt eget företag arbetar han aktivt tillsammans med andra företag och organisationer för att utveckla vår kommun.

MOTIVERING »Visa filmklipp »

Scroll to top