En gemensam fest med guldkant för hela Lyckseles näringsliv

Guldkalaset 2017
©Akvafjell
previous arrow
next arrow

Dagsprogram 2019

Tema: Attrahera eller konkurrera?

Fri entré inkl lunch.
Dagens moderator: Johneric Halvarsson.

11.30 Mingellunch. Möt våra utställare och UF-företag.

12.30 Calle Franklin, ordförande Företagarna hälsar välkommen.

12:35 Resan från ett UF till ett handelsbolag – SCHYSSTARE, Amalia Hägglund och Hanna Ström.

12:45 Resan hit – Nancy Yussef.

13:15 Digitalisering på riktigt – Staffan Söderström, Lycksele Tandklinik.

13:45 Ökad vindkraftsutbyggnad = ökade lokala affärsmöjligheter, Vattenfall Vind

14:05 Fika och mingel.

14:30 Uppkopplad eller avkopplad – Micke Darmell.

15:40 Avslut

 

Resan från ett UF till ett handelsbolag – SCHYSSTARE

Hanna och Amalia startade under hösten 2018 upp sitt UF-företag och påbörjade sin resa mot att stoppa näthatet på sociala medier. Efter deras sista gymnasieår med mer än 40 föreläsningar, en placering på SM i ungföretagsamhet och andra priser som dem uppmärksammats för, har de nu startat upp företaget SCHYSSTARE igen. Under prologen berättar de nyblivna samhällsentreprenörerna om deras resa att gå från ett UF-företag till ett handelsbolag.

Resan hit – Nancy Yussef

Nancy Yussef är tjejen som flyttade från Lycksele när hon var 19 år gammal, först till Stockholm för att sedan hamna på Gotland.
Där startade hon sitt första bolag och har sedan dess startat och drivit 6 bolag med framgång. Hon utnämndes till ”Gotlands mest företagsamma person 2015” och har sedan dess bara ökat på takten.
Vem är Nancy? Hur får hon tiden att räcka till för företag, familj, vänner och styrelsearbete? Vad är det som gör henne så orädd i sitt entreprenörskap? Hur är det att ha växt upp som mellanbarn i familjen Yussef? Hör hennes alldeles egna ord, om hennes resa, flykten ifrån Libanon och till där hon är idag!

Digitalisering på riktigt – Staffan Söderström

Staffan Söderström är stolt Västerbottning med rötter i Malå. Tandläkarexamen togs vid Umeå Universitet 1990 och sedan dess har han varit kliniskt verksam i Lycksele. År 2000 startade den egna kliniken i gamla sjukstugans lokaler och i dag arbetar 14 personer i företaget. För nio år sedan började planeringen för en digital förändring av tandkliniken.
Denna förändring omfattar diagnostiska hjälpmedel, digital dokumentation, planering, design och produktion. Patienter som reser lång väg ska kunna få en så rationell och god behandling som möjligt. 3D-röntgen, intraoral scanning, 3D-printing och fräsar för framställning av protetiska ersättningar är numer verktyg som används dagligen.
Vid sidan av tandläkarjobbet drivs ett innovationsföretag som även erbjuder föreläsningar och konsulttjänster för framtidens tandvård. Staffan berättar om den digitala resan och dess fördelar samt visar exempel på behandlingar som är möjliga att utföra med ny teknik.
Digitalisering-på riktigt!

Uppkopplad eller avkopplad – Micke Darmell

I en värld där trycket på arbetsplatserna är större än någonsin och där vi anser att tiden är den största bristvaran i privatlivet behöver vi fundera över vad vi faktiskt vill lägga vår tid på.
Idag spenderar den genomsnittlige svensken 75 minuter på Facebook varje dag och 17 minuter med fokus på sina barn.
Var det egentligen så ville ha det?
I en ständigt uppkopplad samtid pockar världen hela tiden på vår uppmärksamhet. Samtidigt är förmågan att vara mentalt närvarande en av de egenskaper vi uppskattar allra mest hos våra medmänniskor.
Den här föreläsningen levererar inga moralkakor, men ger deltagarna en chans att reflektera över hur de vill ha det.

Ökad vindkraftsutbyggnad = ökade lokala affärsmöjligheter, Vattenfall Vind

Jeanette Lundqvist och Elin Eriksson

Scroll to top