En gemensam fest med guldkant för hela Lyckseles näringsliv

Guldkalaset 2017
©Akvafjell
previous arrow
next arrow

Program 2016

GuldKalaset på dagen

Tema: Vi vågar ta plats! Fri entré inkl lunch.

Dagens moderator: Rickard Sundbom, kommunchef Lycksele kommun.

Arrangörer: Företagarna, Lycksele Handel, Västerbottens Handelskammare, Region Västerbotten, Lycksele kommun.

11.30-12.30 Mingellunch och utställning
12.30-12.40 Välkommen – inledning
12.40-13.00 Västerbottensost – från Burträsk med kärlek, Anna-Karin Karlsson, Norrmejerier
13.00-13.15 Entreprenörsskolan, Vad gör man när man har No Plan B
13.20-13.50 Hur en vision kan lyfta. Tom Shearer, från Ryanair till IC Aviation
13.50-14.00 Vind i seglen. Lovisa Gustafsson, VM Guldmedaljör i hopprep
14.00-14.30 Paus med fika
14.30-15.15 Från stjärnglans till skampåle och tillbaka Magnus Hedman, framgångsrik fotbollsspelare
15.15-15.35 Tillväxt i hela landet. Patrik Nilsson, Företagarna
15.35-15.45 Avslutning

Årets Prolog fokuserar på möjligheterna som finns för Lyckseles näringsliv. Vi kan nå oanade höjder. Tom Shearer, från Irland – tidigare affärsutvecklingschef och juridiskrådigvare på Ryanair testar vingarna i det egna bolag IC Aviation. Tom delar med sig av hur en vision kan lyfta ett företag bortom gränserna.

Anna-KarinNorrmejerier är ett företag som vågar sticka ut och ta plats. Anna-Karin Karlsson, chef för marknad och innovation vid Norrmejerier, kommer till Prologen för att berätta om deras arbete under rubriken ”Västerbottensost – från Burträsk med kärlek”. Norrmejerier ligger på plats 5 av 42 svenska livsmedelstillverkare i Sustainable Brand Index för 2016 så räkna med en intressant och lärorik dragning.

Magnus HedmanNo Plan B är en annorlunda entreprenörsskola som ger eleverna de färdigheter och insikter de behöver för att skapa ett lönsamt tillväxtföretag. Några elever blir erbjudna delägarskap i ett företag efter utbildningen. Företagarnas Patrik Nilsson ansvarar för Företagarnas opinion när det gäller företagspolitik. Nyligen släppte de rapporten: ”Tillväxt i hela landet – Företagarnas perspektiv på landsbygden”. Resultatet av den och mycket annat kommer han presentera och diskutera.

Möjligheternas region finns på plats. Lovisa Gustafsson som vann VM i hopprep är med och pratar om ”Vind i seglen”. Slutligen har vi Magnus Hedman en av Sveriges mest framgångsrika och populära fotbollsspelare genom åren. Berättar om sin resa från stjärnglans till skampåle och tillbaka igen.

Scroll to top