En gemensam fest med guldkant för hela Lyckseles näringsliv

Guldkalaset 2017
©Akvafjell
previous arrow
next arrow

Utmärkelser och nomineringar 2016

Årets Företagare

Vinnare utses av Företagarna

Priset
Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare.

Kriterier:
Företagaren ska…

inneha ett betydande ägande av företaget
aktivt driva företaget
ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning
genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare
visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras
ha uthålligt god lönsamhet
inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar

Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

Årets Företagare 2016VINNARE: Peder Hedlund

Peder Hedlund har tillsammans med sin personal utvecklat ICA Supermarket
till att bli en trevlig, välkomnande och framåtsträvande dagligvarubutik.
Peders entreprenörskap och tidsenliga ledningsorganisation säkerställer,
förutom en kommande generationsväxling, att butiken hela tiden tar nya
initiativ för att möta kundernas önskemål och behov.
Med sina 40-talet anställda är ICA Supermarket även en betydande
arbetsgivare i Lycksele.

MOTIVERING (pdf) »
Visa filmklipp »


Årets Butik Lycksele-Handel 150

Vinnaren utses av Lycksele Handel

Kriterier:
– Butiken ska ha god lönsamhet, inga betalningsanmärkningar samt sunda finanser under den senaste 3-års perioden.
– Butiken ska vara väletablerad
– Arbeta med aktiv personalpolitik
– Att genom gott ledarskap, vara en god förebild och ambassadör för Lycksele.

De nominerade, visa filmklipp »

Vinnare 2016Audio Video

Ägartrion Marcus Larsson, Mats Larsson och Fredrik Nordquist driver butiken som i folkmun kallas radioaffären, butiken är deras och ovanför finns ett gemensamt bolag vilket ger många fördelar. Fredrik som har varit med längst startade butiken med Mats och Marcus pappa för 23 år sedan.
– Vi är jättetacksamma för nomineringen, den kan vi tacka våra kunder och vår fina personal för, säger de. Det känns fantastiskt spännande, hedrande och jättekul. Vi har ett komplett sortiment med en oerhörd bredd och världens bästa kunder!

MOTIVERING »

Mekonomen

Mekonomen

Jens Rönnmark är butikschef sedan 2012, butiken startades av hans mamma Irene Rönnmark 2005.
– Jag ville ha något eget, efter en del turer landade jag ett avtal med Mekonomen. Det har gått bra och nu är vi nominerade till Årets Butik.
– Det är klart att det är jättekul! Oerhört roligt! Det är ett bra betyg både för oss och vår personal, säger de.
– Vi hjälper kunderna så långt vi kan och jobbar hårt, säger Jens. Om vi har lovat en sak håller vi det. Vi följer upp kunderna väldigt bra. Ungefär 40 % av omsättningen står verkstäder för, det har nog inte så många förstått, avslutar Jens.

OKQ8

OKQ8

Det är cirka fem år sedan Anders Johansson tog över OKQ8 i Lycksele men någon nybörjare var han inte, han har jobbat inom koncernen sedan 1995.
– Det kändes bra när OKQ8 Västerbotten 2014 bestämde att det var dags att bygga om i Lycksele. Vi har helt ny inredning och det nya matkonceptet ”quick to go”. Vi bakar i butiken som vi passade på att göra lite större för att få den öppnare och trevligare.
– Utvändigt har vi en ny fasad, ett nytt skärmtak och belysning under taket. Vi har också en svanenmärkt automattvätt.
– Jag hade inte väntat mig nomineringen det kom som en överraskning. Det känns jätteroligt, det visar att vi har gjort något bra. Det är också ett gott betyg åt personalen och vårt arbete med SMART för att förbättra våra rutiner.


Årets Export/Importföretag VHK-logo bla-sv 150

Vinnaren utses av Västerbottens Handelskammare, styrelsens västra kretsen


Priset:
Syftet med priset är att visa på goda exempel av exporterande företag samt att stimulera fler företag att utveckla sin verksamhet genom att satsa på exportverksamhet.

Kriterier:
Priset tilldelas ett företag som med hänsyn till sina resurser, på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad.
Företaget ska under de senaste åren ha ökat sin exportandel vilken ska uppgå till en betydande del av omsättningen

Företaget ska ha sitt säte i Lyckseleregionen.

_f1a3552VINNARE: Arbetsvagnar Sweden AB

Ett företag som vågar sticka ut hakan och genom sin stora kompetens, sitt breda kunnande och långa erfarenhet ror hem de stora affärerna långt utanför Sveriges gränser.

MOTIVERING »


Årets Tillväxtföretag lse kommun4-f 150

Vinnaren utses av Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kriterier:
1. Tillväxtföretag är företag som:
– Ökar omsättningen
– Nyanställer
– Går med vinst
– Arbetar med jämställdhet som en tillväxtfaktor
2. Kriterierna gäller för den senaste treårsperioden och företaget ska drivas på heltid.
3. Företaget bedrivs som aktiebolag.
4. Företaget ska vara stabilt och med sunda finanser
5. Företaget ska både vara verksamt och ha sitt säte i Lycksele Kommun
6. Priset kan omfatta företag med ett flertal eller få anställda
7. Företag som leds av både kvinnor eller män ska nomineras

De nominerade, visa filmklipp »

Structor

Structor VVS konsulter i Norr AB

För fem år sedan startade Kjell-Olof Nordmark och Maria Lundh Structor VVS konsulter i Norr ab, tillsammans med en ägare i Stockholm. Företaget som utför VVS-projektering, energiutredningar och kalkyler har i dag fem anställda och jobbar från Stockholm i söder till Kiruna i norr.
– Det känns jättekul att vara nominerad, säger Kjell-Olof Nordmark. Vi tycker det är roligt att jobba och vi jobbar mycket och hårt, det här sporrar oss ändå mer. Vi ville pröva hur det var att bestämma själva och det känns som att det har gått bra. Maria fyller på och berättar att de satt på var sin kartong och med var sin telefon i början.

Hantverksgruppen

Hantverksgruppen

2012 köpte Emil Dahlgren tillsammans med sin dåvarande chef Hantverksgruppen.
– Efter ett år köpte jag ut honom men hade han inte frågat mig och släppt in mig som delägare för början hade jag nog aldrig startat ett företag. Nu tycker jag det är jätteroligt att vara företagare, berättar Emil.
I dag har företaget 12 anställda och på sommaren är det en 17-18 stycken. De har flera avtal, en speciell kund är svenska kyrkan.
– Vi är ett av de få företagen som kan ta på oss att måla om en kyrka. Vi är ganska unika där. Det känns bra med nomineringen, man får ett kvitto på att man gjort något bra, avslutar han.

Vinnare 2016MUEK

– Det är jättetrevligt, men jag är fortfarande förvånad, säger Mathias Munther, MUEK:s VD om nomineringen. Det är intressant också för det väcker ju frågor som vad är tillväxt? Spontant tänker man på stora företag. Det är svårt att veta vad man ska mäta om det är omsättningen, vinsten eller antal anställda. Men vi har ju haft en bra utveckling, fortsätter han.
Företaget säljer utbildningar och fortbildningar inom områdena: Transport, Bygg, Anläggning och Industri. Han startade MUEK 1999, men det är bara de senaste sju åren som han har gått all in.
–Vi har ingen tillväxtplan eller marknadsplan utan när jag fick min första anställda för fem år sedan skrev vi ner en värdegrund. Den har vi följt och det har gett tillväxt.

MOTIVERING »


Årets Hållbarhetsföretag Region Västerbotten

Vinnaren utses av Region Västerbotten

Kriterier:

Årets Hållbarhetsföretag är ett företag som genom medvetet arbete med hälso-, miljö- eller jämställdhetsfrågor byggt en stabil grund för långsiktigt bestående verksamhet.

De nominerade, visa filmklipp »

Staffans Tandklinik

Vinnare 2016Danica Foods

Danica Foods i Lycksele står för en av Sveriges mest moderna sylt- och marmeladproduktioner. Utöver ett ordinarie koncernutbud producerats även regionala specialiteter som baseras på lokala råvaror som lingon och hjortron. Danica Foods Lapplandsprodukter består av marmelad och sylter som förpackas i plastburkar och påfyllningsförpackningar med hög miljömässig kvalitet. Verksamheten är BRC-certifierad vilket innebär att produktionen har höga miljö- och kvalitetsnivåer. En internationell jätte som sätter Lycksele på delikatesskartan.

MOTIVERING »

Acon

Acon är specialiserade på serverdrift och managed hosting samt underhåll av affärskritiska IT-funktioner för små och medelstora företag. Företaget verkar globalt i den allra modernaste av nya industrier, men där de ekologiska fotavtrycken internationellt sett är små. Acon står för närhet, engagemang och tillgänglighetfaktorer som krävs för att ett företag ska kunna kalla sig för hållbart. Lokaliserade i den bästa andan av återbruk, där bergsäkra IT-lösningar för dagens och morgondagens behov står i fokus. Acon är ett exempel på hur världen verkar i Västerbotten och Västerbotten i världen.

Staffans Tandklinik

Den nära tandvårdskliniken som står för service, kvalitet och flexibilitet. På Staffans Tandklinik arbetar man årligen med myndigheters och sin egen kvalitetsutveckling, ett arbete där patienternas delaktighet får spela in och påverka vården. Även lokalerna står för hållbarhet med en fullt datoriserad klinik och med behandlingsstolar försedda med vattenreningssystem för dricks- och kylvatten. Behandlingsstolarna är även ”närproducerade” i Vilhelmina. Kliniken är del av Praktikertjänst- Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård. Staffans Tandklinik tar god hälsa till Lycksele.


Årets Mediepris PR logo rgb 150 Lokaltidningen 150

GuldKalasets Mediepartners, Lokaltidningen och Pop & Rock delar i år ut priset Årets Mediepris. Syftet är att premiera ett företag eller en organisation som arbetat aktivt för att synas i mediebruset.

Kriterier:

Kriterier för Årets mediepris är: Årets medieprisvinnare är ett företag/organisation som genom sin offensiva marknadskommunikation stärkt sitt eget varumärke och samtidigt bidragit till att sätta Lycksele på kartan i positiv bemärkelse. Vinnaren ska vara verksam i Lycksele kommun.

Årets Mediepris 2016VINNARE: Lycksele Djurpark

Med målmedvetenhet och stort engagemang har Lycksele djurpark under många år utvecklats till en hörnsten och ett nav för Lycksele kommun och en blickpunkt för hela Västerbotten. Med god
marknadsföring och med besökare från hela Norrland har Lycksele djurpark bidragit till att sätta Lycksele på kartan, och är därför en värdig vinnare.

MOTIVERING »
Visa filmklipp »


Årets Microföretag

Vinnaren utses av Företagarna, Lycksele Handel, Västerbottens Handelskammare, Region Västerbotten och Lycksele kommun.

Kriterier:

Årets Microföretag är ett företag med max 4 medarbetare inkl ägare, som genomfört nyetablering, lanserat ny produkt eller tjänst, eller på annat sätt väckt positiv uppmärksamhet.

Årets Microföretag 2016VINNARE: Lappland Arrangemang AB

Företaget bidrar till att Lycksele blir lite roligare, lite stoltare och får många fler besökare. Med sitt kreativa arbetssätt har de skapat en företagsidé som har goda möjligheter att växa.

MOTIVERING »
Visa filmklipp »

 


Årets Guldklimp

Vinnaren utses av Företagarna, Lycksele Handel, Västerbottens Handelskammare, Region Västerbotten och Lycksele kommun

Kriterier:

Årets Guldklimp är ett företag eller en person som genom sitt agerande och sitt engagemang bidragit till positiv utveckling i kommunen eller hjälpt någon annan att lyckas bättre i sitt företagande. En guldklimp delar med sig av sin erfarenhet och kunskap, engagerar sig även utanför den egna verksamheten, bidrar med sitt nätverk och gläds åt andras framgång.

Årets Guldklimp 2016VINNARE: Malin Ackermann

Hon har lagt sin kraft, sin energi och sitt hjärta i arbetet med att driva opinion för både Lyckseles och inlandets räkning. Med kraft har hon engagerat sig för arbetsmarknadsfrågor, antagit utmaningen och kämpat för ett helt Sverige.

MOTIVERING »
Visa filmklipp »

Scroll to top